Відбувся методичний семінар: «Булінг – цькування у шкільних колективах»

17 січня 2019 року на базі КУ «БОГОДУХІВСЬКИЙ ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР» відбувся методичний семінар: «Булінг – цькування у шкільних колективах». У семінарі взяли участь практичні  психологи, соціальні педагоги  закладів  загальної середньої освіти, а також спеціалісти КУ «БОГОДУХІВСЬКИЙ ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР»: практичні психологи, логопед, дефектолог , реабілітолог.

Булінг (від англійського bullying) – цькування, залякування, агресивне переслідування одного з членів колективу з боку інших представників колективу. Така поведінка має на меті самоствердитися за рахунок когось, підпорядкувати особистість своїм інтересам або заслужити собі загальний авторитет.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Україна посідає четверту сходинку серед країн Європи за рівнем проявів агресії підлітків.

Під час семінару було розроблено алгоритм дій педагогічних працівників закладів  загальної середньої освіти,  які стали свідками проявів булінгу, ознайомлено з антібулінговим законопроектом у рамках Нової Української школи, розроблено інформаційний буклет: «Стоп булінг!», обговорено актуальні питання щодо запобігання та подолання явища булінгу в контексті освітнього процесу.

Інформаційний буклет з даної теми розміщено на сайті відділу освіти районної державної адміністрації в розділі «Психологічна служба».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × two =