Всесвітній День безпечного Інтернету

5 лютого 2019 року у світі відзначається Всесвітній День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом «Разом для найкращого Інтернету».

День безпечного Інтернету має на меті долучити до співпраці дітей і молодь, батьків і  педагогів надихаючи їх відігравати свою роль у створенні найкращого Інтернету.

Тема Дня безпечного Інтернету «Разом для найкращого Інтернету» надихає всіх приєднуватися до руху та використовувати найкращий потенціал Інтернету для об’єднання людей. Є багато шляхів зробити це:

Діти й молодь можуть допомогти покращити Інтернет, поводячись в онлайні позитивно та ввічливо, захищаючи онлайнову репутацію як власну, так і інших, використовуючи позитивні можливості створення, залучення та поширення контенту онлайн.

Батьки  відіграють важливу роль у натхненні та підтримці дітей і молоді використовувати технології відповідально, у дусі поваги, критично та творчо шляхом забезпечення відкритого діалогу з дітьми, навчання їх використовувати безпечні й позитивні технології, а також подаючи приклад поведінки.

Педагоги можуть допомогти покращити Інтернет через формування в учнів  навичок цифрової грамотності шляхом розвитку критичного мислення, що дозволить їм гарно орієнтуватися в онлайновому світі. Вони можуть демонструвати власні приклади онлайнової поведінки учням, а також надихати їх створювати власний контент і робити позитивні вибори онлайн.

Сьогодні учні 8-11-х класів разом із педагогічними працівниками закладів загальної середньої освіти району візьмуть участь у онлайн-уроці з нагоди Всесвітнього  Дня безпечного Інтернету.

Ми всі відповідальні за створення позитивного різноманіття онлайн й можемо просувати позитив, коректно спілкуючись онлайн та демонструючи повагу до інших, шукаючи позитивні можливості творити та спілкуватись. Ми всі можемо відповідати на онлайновий негатив, повідомляючи про неприйнятний або нелегальний контент.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eleven − six =