Відбулася методична студія для вчителів 2-х класів

06 лютого у КЗ «БОГОДУХІВСЬКА ЗОШ І-ІІІ СТУПЕНІВ №2»  відбулася методична студія для вчителів 2-х класів на тему «Комунікативно – діяльнісний підхід до вивчення української мови у початкових класах».

Саме такий підхід став домінуючим у сучасній методиці і практиці вивчення української мови. Він передбачає засвоєння мови  через спілкування. Отже, основна увага вчителя має зосереджуватись на мовленнєвій діяльності учнів на уроці. Такий підхід забезпечує інтенсивний мовленнєвий та інтелектуальний розвиток молодших школярів, розвиток мислення учнів, вдосконалення надпредметної компетенції.

Під час проведення методичної студії керівник районного методичного об’єднання вчителів 2-х класів  Смаковська В.В.  розповіла про основні напрямки реалізації діяльнісного підходу при вивченні української  мови у 2 – му класі, вчителі  розглянули  прийоми активізації мовленнєвої творчості  учнів на уроках, а вчитель КЗ «БОГОДУХІВСЬКА ЗОШ І-ІІІ СТУПЕНІВ №2»   Стус Т.М., яка працює у пілотному класі,   провела майстер – клас з використання  методики  «6 цеглинок».

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × 5 =