День рідної мови

21 лютого у ШАРІВСЬКІЙ ЗАГАЛЬНООСВІТНІЙ ШКОЛІ І – ІІІ СТУПЕНІВ відбулися святкові заходи присвячені Міжнародному дню рідної мови.

На свято до школярів завітали голова районної державної адміністрації Володимир Шаров, депутат Харківської обласної ради Ольга Львова, начальник відділу освіти районної державної адміністрації Ірина Повойко, журналіст видання «Харків Обзарвер» Вікторія Склярова, історик, краєзнавець, письменник, член товариства українських німців у місті Харків Віктор Пушкар-Браунінг.

Учнівська молодь у вишиванках   демонструвала у віршованих рядках багатство та красу рідного слова. Пригадали й прислів’я – перлини усної народної творчості. Не забули і про полум’яних синів та дочок українського народу, які зберегли і донесли до нас рідну мову. Ведучі свята неодноразово  наголошували на тому, що життя  мови залежить від кожного з  нас, і ми маємо дбати , щоб вона і надалі розвивалася, процвітала  та не зникала з уст українського народу. Цікаву і захоплюючу мандрівку шляхами історії рідного краю для гостей провела учениця 10 класу Дарія Піковець у музеї школи.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 + seventeen =