ЗНО з фізики

sdr

30 травня 12 випускників закладів загальної середньої освіти району складають тести зовнішнього незалежного оцінювання з фізики.

Зміст сертифікаційної роботи з фізики визначено Програмою зовнішнього незалежного оцінювання з фізики, затвердженою Міністерством освіти і науки України. Програму розроблено на основі чинних навчальних програм.

Сертифікаційна робота з фізики налічує 38 завдання різних форм: з вибором однієї правильної відповіді (24 завдання), на встановлення відповідності («логічні пари») (4 завдання), відкритої форми з короткою відповіддю (10 завдань).

При визначенні результату зовнішнього незалежного оцінювання з фізики за шкалою 100–200 балів ураховують тестовий бал, отриманий учасником за виконання всіх завдань сертифікаційної роботи. Визначення тестового бала здійснюється на основі схем нарахування балів за виконання завдань сертифікаційної роботи (подано в  Характеристиці  сертифікаційної роботи).

У процесі визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання за шкалою 100–200 балів буде встановлено поріг «склав/не склав» – мінімальний тестовий бал, який за виконання сертифікаційної роботи може отримати учасник із мінімальним рівнем знань. На основі тестового бала кожного учасника, який подолав поріг «склав/не склав», буде визначено його рейтингову оцінку за шкалою 100–200 балів.

Учасники, які подолають поріг «склав/не склав», зможуть узяти участь у конкурсному відборі до вищих навчальних закладів.

Випускники закладів загальної середньої освіти поточного року, які обрали фізику для проходження державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання, також отримають оцінку за шкалою 1–12 балів. У такому разі в процесі визначення результату буде використано тестовий бал, отриманий учасником за виконання всіх завдань сертифікаційної роботи.

Результати зовнішнього незалежного оцінювання з фізики будуть розміщені на інформаційних сторінках учасників до 14 червня 2019 року.

dav

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 − 6 =