ШКОЛА НЕ ЗОБОВ’ЯЗАНА СТАВИТИ СВОЮ ПЕЧАТКУ НА ДОКУМЕНТІ ПРО ОСВІТУ, СВІДОЦТВА ТА ДОДАТКИ БЕЗ ПЕЧАТКИ Є ДІЙСНИМИ Й ПРИЙМАЮТЬСЯ ДЛЯ ВСТУПУ – РОЗ’ЯСНЕННЯ МОН

Технічні описи документів про освіту НЕ містять жодних вимог про наявність на таких документах печатки закладу освіти.

Технічні описи документів про освіту затверджені наказом Міністерства освіти і науки від 04.02.2014 № 97.  Відповідно до змін, внесених 2018 року, описи не містять вимог щодо наявності печатки закладу освіти на документі про освіту, що виготовляється як на основі фотокомп’ютерних технологій (свідоцтво), так і поліграфічним способом (додаток до свідоцтва).

Так само зображення печаток відсутні на зразках документів про повну загальну середню освіту, затверджених наказом МОН від 16 жовтня 2018 р № 1109.

Таким чином школа НЕ зобов’язана проставляти на документах про освіту свої печатки. Свідоцтва та додатки до них без печатки є дійсними й приймаються для вступу до вишів, а також в усіх інших випадках.

У проставленні печатки на документах про освіту немає потреби, адже наразі інформація про всі видані такі документи міститься в Єдиній державній електронній базі з питань освіти. Перевірити достовірність того чи іншого документа можна прямо в ЄДЕБО за цим посиланням: https://info.edbo.gov.ua/edu-documents/

Крім того, відповідно до Господарського кодексу України використання суб’єктом господарювання печатки не є обов’язковим.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seventeen − two =