День захисника України

Ми вдячні тобі, український солдате!
За те, що у тиші лягаємо спати.
В той час, як борониш ти єдність країни,
Ми чуємо вранці спів солов’їний…
Молимось за тебе, сміливий солдате,
Щоб кулі минали, снаряди, гармати…
Ми віримо в тебе всім духом святим!
Просимо про одне: «Повертайся живим».

«Слава Україні – Героям слава!». Саме цими словами вітаються сьогодні українці. 14 жовтня, здавалося б звичайний день, але для кожного громадянина нашої держави – це особлива дата. Цього дня всі ми святкуємо День захисника України.

 


Урочисто, на хвилі неабиякого піднесення, з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у підростаючого покоління, в закладах загальної середньої освіти району відбулися тематичні заходи присвячені Дню захисника України. Зокрема, патріотичні святкові концерти, виставки та екскурсії, флеш-моби та квести, зустрічі з учасниками АТО та ООС.
Протягом тижня учні 5-11 класів були учасниками віртуальної подорожі «14 жовтня – День захисника України. Герої нашого часу», а учні молодших класів змагалися у «Забавах козачат на сучасний лад» де демонстрували силу, спритність, винахідливість так, як змагались колись козаки Запорізької Січі. Учні 9 – 11 класів взяли участь у тематичному заході «Хто борець – той здобуває світ», присвячений 76-річчю від початку формування Української повстанської армії.
Учнівська молодь закладів загальної середньої освіти району взяла участь у районній акції «Оберег для захисника України», рої юних Джур «Перспектива» БОГОДУХІВСЬКОЇ ГІМНАЗІЇ №1, «Литаври» КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «БОГОДУХІВСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І-ІІІ СТУПЕНІВ №2» та «Незламні» БОГОДУХІВСЬКОГО ЛІЦЕЮ № 3 презентували свої виступи на урочистостях з нагоди Дня захисника України.
Також педагогічні та учнівські колективи закладів освіти міста взяли участь у церемонії покладання квітів до пам’ятного знаку що віддали своє життя за Україну.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eighteen − 13 =