День пам’яті Героїв Крут

 

… Відлітай душе, неси спокуту. Відлітай плаєм, пам’ятай Крути…

29 січня 1918 року у великій книзі історії України з’явилася нова золота, окроплена кров’ю сторінка, назва якої є Крути! 300 студентів проти 6-ти тисячної радянської армії М. Муравйова. У результаті 270 українських патріотів загинули, 28 були закатовані. Це велика трагедія нашого народу, але разом з тим і його велика перемога. Хай будуть Крути! Честь тим, що їх нам дали!

З метою вшанування пам’яті молодих захисників Української Народної Республіки, які власною кров’ю вписали героїчну сторінку в історію українського визвольного руху, в закладах загальної середньої освіти району проведено ряд заходів, а саме: загальношкільні урочисті лінійки «Пом’янімо  в пісні славу Крутів»; літературні композиції «Крути наш біль, наша пам’ять»; виставки-експозиції «Подвиг героїв духу і чину»; години патріотичного виховання «Крути – символ українського патріотизму», «Герої Крут – вічно живі»; уроки пам’яті «Українське розстріляне відродження», «Їм було лише шістнадцять», «Крути: подвиг і трагедія», «Із забуття – в безсмертя»; години спілкування «Трагічна сторінка Української історії на шляху до незалежності України», «Подвиг Героїв Крут: погляд із сьогодення»; бесіди та семінари «Бій під Крутами. Як це було», «Причини та наслідки трагедії під Крутами»; книжкові виставки «Крути – день перед вічністю», «Крути 1918: міфи і факти»; перегляд історико-просвітницького  фільму  «Бій під Крутами».

Спеціалісти сектору освіти районної державної адміністрації, педагогічні та учнівські колективи закладів загальної середньої освіти міста взяли участь у жалобному віче пам’яті Героїв Крут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 + four =