Заходи з нагоди вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні

 

20 лютого 2020 року наша держава відзначає 6-ту річницю трагічних подій на Майдані, вшановує Героїв Небесної Сотні та учасників Революції Гідності. У ці дні згадують тих, хто загинув у боротьбі за кращу Україну – Героїв Небесної Сотні та Героїв, що полягли на Сході нашої країни.

З метою належної уваги до національної пам’яті, патріотичного виховання молоді, вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні та відзначення шостої річниці Революції гідності  в закладах загальної середньої освіти району проведено виховні години,  уроки пам’яті, години спілкування,  уроки державності, лекції, бесіди, зустрічі за круглим столом з тем «Герої нашого часу», «Небесна Сотня ангелів», «Гідності хай промінь не згасає!», «Лицарі мого роду», «Простим героям – честь і слава!», «Всім серцем вірили вони у кращу долю», «Хай палають свічки пам’яті загиблих Героїв Небесної Сотні», «Будь-якій війні скажемо: «Ні!», «Герої живуть поряд» та інші; загальношкільні лінійки-реквієми, флешмоби, присвячені вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні та трагічним подіям на Майдані Незалежності; у шкільних бібліотеках оформлено інфомаційно-тематичні виставки, фотовиставки, книжкової викладки з тем «Пам’ять! Гірка пам’ять війни!», «Герої нашої доби», «Пам’ятаємо загиблих, шануємо живих», «Тільки тим історія належить, хто за неї бореться,живе…»; оформлено тематичні експозиції «Революція гідності – відлік новітньої історії України!»;  для учнів 9-11 класів організовано перегляд та обговорення документальних фільмів «Небесна Сотня. Зима, що нас змінила», «Революція Гідності», «Переломний момент: Війна за демократію в Україні», присвячених історичним подіям в Україні під час Революції Гідності.

Спеціалісти сектору освіти районної державної адміністрації, педагогічні та учнівські колективи закладів загальної середньої освіти міста взяли участь у жалобному віче біля пам’ятного знаку полеглим борцям за свободу та незалежність України.

Кожен українець має пам’ятати, що саме завдяки учасникам подій на Майдані Незалежності, Героям Небесної Сотні ми не втратили державність і маємо шанс щодня ставати кращими!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eleven − 3 =