26 квітня світ вшановує подвиг ліквідаторів Чорнобильської трагедії

26 квітня відзначають День пам’яті Чорнобильської трагедії та Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф. Ми завжди пам’ятатимемо той подвиг, який здійснили ліквідатори.

Повертаючись до подій 1986 року, варто відзначити  героїзм наших земляків, які в числі перших відгукнулися на допомогу. Уроки Чорнобиля примушують робити все, задля недопущення подібної ситуації.

Традиційно у ці квітневі дні ми згадуємо і вшановуємо всіх учасників та ліквідаторів аварії на ЧАЕС. На жаль, сьогодні увага всього світу знову прикута до Чорнобилю. Адже 4 квітня регіон знову охопило полум’я – полум’я рукотворних пожеж. Через вину паліїв у зоні відчуження від вогнища постраждали ліси, села, сотні тварин. Пожежу вдалося загасити лиш на десятий день, але окремі осередки тління є й досі.

У день 34-х роковин Чорнобильської катастрофи, з глибокою шаною ми вклоняємося ліквідаторам її наслідків та схиляємо голови перед світлою пам’яттю її героїв. Через карантинні обмеження і неможливість проведення традиційних заходів до Дня пам’яті Чорнобильської трагедії, запрошуємо усіх до віртуальної екскурсії шкільним музеєм ШАРІВСЬКОЇ ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОЇ ШКОЛИ І-ІІІ СТУПЕНІВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ten − 9 =