День української писемності та мови

9 листопада вся Україна святкує День української писемності та мови.        А також  вшановує пам’ять Преподобного Нестора-Літописця – монаха    Києво-Печерського монастиря, першого давньоруського письменника і літописця, послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.

Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-Літописця і починається писемна українська мова. Він є автором найдавнішої пам’ятки історіографії та літератури українців – «Повісті минулих літ», яка була завершена близько 1113 року. Цей твір складений на основі сучасних автору подій і архівних літописів, народних переказів та оповідань.

У цей день традиційно проводиться радіодиктант національної єдності, який транслюється на всіх платформах суспільного мовлення. Таку акцію започаткували 2000 року. Так, щороку всі охочі можуть взяти участь у написанні радіодиктанту та не стільки з’ясувати, чи добре знають українську мову, як продемонструвати єдність з усіма, хто любить і шанує українське слово.

          Сьогодні до написання ХХ ювілейного радіодиктанту національної єдності долучилися спеціалісти сектору освіти районної державної адміністрації, фахівці Богодухівського центру професійного розвитку педагогічних працівників, Центру дитячої та юнацької творчості,  педагоги  та учні закладів загальної середньої освіти району.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 + 10 =