Практичний семінар для вчителів інформатики району

Інформатика – це найбільш динамічний предмет сьогодення, оскільки інформація постійно оновлюється, а  педагоги перебувають у стані безперервної самоосвіти. Саме тому з метою ознайомлення вчителів з новими формами роботи на уроці, а також зі змістом та  особливостями оновлених програм з інформатики на базі відділу освіти  13 квітня 2016 року проведено практичний семінар для вчителів інформатики загальноосвітніх навчальних закладів Богодухівського району.
У теоретичному блоці  семінару керівник районного методичного об’єднання вчителів інформатики Мельникова Т.М. поінформувала присутніх, що на сайті Міністерства освіти і науки України з’явилися нові програми з інформатики для 5-9 класів, які суттєво відрізняються від попередніх. Зокрема, у 5, 6 та 7 класах введено  12 годин  з теми “Алгоритми та програми” (програмування), у 8 класі цій темі присвячено 24 години, а у 9 класі – 18 годин. Водночас  незмінною  залишається вимога щодо розподілу навчальних годин: програма, як і раніше, дозволяє це  вирішувати вчителю.  Оскільки запропонований  розподіл змісту й навчального часу є орієнтовним, учителі можуть коригувати послідовність вивчення тем залежно від методичної концепції та конкретних навчальних ситуацій, від рівня підготовки учнів і сформованості в них предметних ІКТ-компетентностей. Тамара Михайлівна акцентувала увагу на тому, що  зазначена   кількість часу на вивчення кожної теми також є орієнтовною і її можна змінювати у межах до 15%.

Практичний блок семінару було присвячено питанням організації та проведення районних та обласних конкурсів з інформаційних технологій; можливості  переходу на нову мову програмування PITON та  методиці систематизації та узагальнення досвіду роботи творчо працюючих вчителів.  Також вчителі обговорили організаційні  аспекти упровадження в роботу закладів освіти району електронного ресурсу «Шкільна оцінка».

Підсумовуючи результати роботи учасників семінару, Тамара Михайлівна зазначила: «Учитель, який використовує в професійній діяльності інформаційно-комунікаційні технології, є успішним у XXI столітті».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × four =