Шкільні бібліотекарі діляться досвідом патріотичного виховання

Головним завданням шкільної бібліотеки, відповідно до вимог суспільства та держави, є формування зрілої особистості, її національної свідомості, громадянської позиції. Шкільна бібліотека має сприяти усвідомленню учнями місця України серед інших країн світу, приналежність України до європейської сім’ї народів, сприяти формуванню нового європейського світогляду молоді, формувати моральні пріоритети, виховувати повагу до народних традицій і звичаїв, державних символів та рідної мови.
Докорінні зміни у житті нашого суспільства, реалії сьогодення поставили на порядок денний пошук нових форм і методів роботи у напрямку патріотичного виховання учнів-читачів засобами шкільної бібліотеки.


На вирішення цього питання під час спільної методичної студії, що відбулася 17 лютого у читальному залі районної дитячої бібліотеки, спрямували свої зусилля шкільні бібліотекарі району та працівниками районної дитячої бібліотеки Богодухівської ЦБС. Під час роботи студії її учасники мали можливість познайомитися з досвідом роботи своїх колег щодо формування національної свідомості учнів, любові до рідної землі, готовності до праці в ім’я України, поваги до традицій свого народу, його історії, культури, основ національної свідомості та поділитися власними ідеями.
На заході також було нагороджено дипломами переможців І (районного) етапу Всеукраїнського конкурсу «Шкільна бібліотека – 2017»:
І ступеня – Захарчук Оксану Василівну, бібліотекаря Шарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів,
ІІ ступеня – Шелкову Тетяну Павлівну, бібліотекаря Павлівської ЗОШ І-ІІ ступенів,
ІІІ ступеня – Мартимянову Наталію Сергіївну, бібліотекар Ульянівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.
Вітаємо переможців!





Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × 3 =