«Змагаймось за нове життя!»

11 березня 2017 року у Чернівцях завершився регіональний етап ІІ Всеукраїнського (ХІІІ Всекримського) конкурсу учнівської та студентської творчості імені Марії Фішер-Слиж «Змагаймось за нове життя!», присвяченого Лесі Українці.
Конкурс має непросту історію. Започаткований у 2004 році українкою за походженням, а згодом відомою громадською діячкою Канади, лікаркою, меценатом Марією Фішер – Слиж, він кілька років проводився в Криму, а після окупації півострова набрав ще більшої актуальності та сили, мандруючи регіонами України і збираючи переможців у Києві. Його метою є сприяння глибшому ознайомленню учнівської молоді зі спадщиною великої поетеси Лесі Українки, спонукання осмислення державотворчих зусиль українського народу та його перспектив, виховання почуття патріотизму, національної гідності та особистісної відповідальності за прийдешнє України. Крім того, слова Лесі Українки завдяки таким заходам і сьогодні звучать з вуст молоді в усіх куточках України.
Приємно відзначити, що однією з кращих на конкурсі стала учениця 10-А класу Богодухівського колегіуму №2 Волобуєва Альбіна, нагороджена дипломом І ступеня у номінації «Твір» (вчитель Саранча Т.І.).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 − 7 =