В Україні оновлять регламент харчування дітей у школах

В Україні буде оновлений регламент харчування дітей у школах, який дозволить зробити шкільне меню більш різноманітним та враховувати особливі дієтичні потреби дітей.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила дружина президента Олена Зеленська.

Оновлений санітарний регламент харчування буде спрямований на державну реєстрацію в Міністерство юстиції.

За словами дружини президента, у новому документі чітко визначено, що можна і що заборонено продавати у шкільних буфетах, а також надані нові можливості для організації харчування у школах.

«Поясню, чому це – привід для радості. Неможливо готувати корисну та смачну їжу для школярів за старим санітарним регламентом (якому невдовзі мало виповнитися 20 років!). Застарілий регламент не давав можливості ані зробити шкільне меню більш різноманітним, ані врахувати особливі дієтичні потреби дітей», – підкреслила перша леді.

Також Олена Зеленська повідомила, що в Україні вже розроблено й затверджено Методичні рекомендації щодо особливостей здійснення закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти.

«Основна мета цих рекомендацій – допомогти замовникам вчасно та якісно підготуватися до тендерних процедур, встановити важливі критерії для відбору доброчесних постачальників харчових продуктів та послуг з харчування школярів, не припуститися помилок через недостатнє знання вимог законодавства. Інакше кажучи – запобігти постачанню до шкільних їдалень небезпечних або неякісних харчових продуктів», – розповіла Олена Зеленська.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

12 − eleven =